Doi morţi și doi răniți, în atacuri asupra regiunii ruse Belgorod, la graniţa cu Ucraina

Două persoane au fost ucise sâmbătă, potrivit autorităţilor ruse, în noi lovituri la Belgorod, capitala regiunii cu acelaşi nume învecinată cu Ucraina. Kievul este acuzat de intensificarea bombardamentelor în contextul organizării alegerilor prezidenţiale din Rusia în perioada 15-17 martie, informează AFP.

„O mare nenorocire, două persoane au murit, un bărbat şi o femeie”, a declarat guvernatorul regional Viaceslav Gladkov pe Telegram, adăugând că opt rachete au fost doborâte deasupra Belgorodului.

Gladkov a declarat că bărbatul a murit în momentul în care camioneta lui a fost lovită, iar femeia a fost ucisă într-o parcare. Fiul femeii a fost grav rănit, iar medicii „luptă pentru viaţa lui”. Alte două persoane au fost rănite.

Anterior, Ministerul Apărării rus a indicat că a doborât rachete, obuze şi drone deasupra regiunilor de graniţă Belgorod şi Kursk, ţinte ale atacurilor venite din Ucraina vecină de-a lungul întregii săptămâni, notează AFP.

Unităţi de luptători ruşi anti-Kremlin afirmă că desfăşoară incursiuni armate şi bombardamente în timpul alegerilor prezidenţiale din Rusia, la care este de aşteptat ca preşedintele în exerciţiu Vladimir Putin să iasă învingător, în lipsa unor contracandidaţi redutabili.

Putin a jurat că Rusia va răspunde acestor atacuri, care s-au multiplicat.

La rândul său, Ucraina promite de luni de zile să aducă conflictul pe teritoriul Rusiei, ca răspuns la ofensiva şi bombardarea statului ucrainean de mai bine de doi ani.

Distribuie știrea