Doliu naţional în Kazahstan pentru victimele revoltelor de săptămâna trecută. Blocajul informativ continuă, nu există internet, nu se pot scoate bani de la bancă

Mai multe “obiective strategice” se află sub paza trupelor rusești trimise de Moscova pentru a “restabili ordinea” în Kazahstan. E anunțul făcut de președinția kazahă, după cele mai violente proteste din 30 de ani de independență.

Încă un comunicat oficial: printre miile de arestați se află un “număr semnificativ” de cetățeni străini, dar și fostul șef al securității și alți oficiali, acuzați de trădare. Situația e stabilizată în țară. A venit și vremea bilanțului distrugerilor: 100 de centre comerciale, clădiri de bănci și 400 de vehicule.

Valul de proteste a fost declanşat de furia populaţiei faţă de creşterea semnificativă a preţurilor la combustibil, dar s-a transformat într-o revoltă amplă împotriva guvernului.

Dar oamenii stau la cozi interminabile la stațiile de benzină, la bănci și supermarketuri, blocajul informativ continuă, nu există internet, nu se pot scoate bani de la bancă, nu se poate plăti cu cardul aproape nicăieri.

Source

Leave a Comment