Două femei au dat în judecată băncile care au colaborat cu Jeffrey Epstein. Avocat: „Nu vom înceta să luptăm pentru supraviețuitori până când toată lumea va fi trasă la răspundere”

Două femei din New York dau în judecată mai multe bănci importante pe motiv că au fost abuzate de Jeffrey Epstein, un presupus agresor sexual și finanțator american. Ele acuză băncile că au ignorat „semnalele de alarmă” cu privire la clientul lor și că au beneficiat de pe urma presupuselor operațiuni de trafic de persoane ale finanțatorului.

25 Noiembrie 2022, 09:53 Știrile TVR |

Jeffrey Epstein / FOTO: Captură Youtube

Cele două femei au intentat procese împotriva Băncilor JP Morgan Chase și Deutsche Bank. Ambele procese au fost depuse joi la New York ca acțiuni colective. Ele au fost intentate de avocați care au reprezentat zeci de acuzatori ai miliardarului decedat. De asemenea, femeile cer și despăgubiri financiare.

Potrivit afirmațiilor din procesul intentat împotriva JP Morgan Chase, o femeie, descrisă ca fiind o fostă dansatoare de balet, a fost abuzată de Epstein și de asociații săi între anii 2006 și 2013.

Aceasta susține că banca știa despre conturile lui Epstein că sunt folosite pentru trafic de persoane, datorită identității persoanelor care retrăgeau sume mari de bani, precum și datorită „antecedentelor penale bine documentate ale lui Epstein”. JP Morgan Chase a refuzat să comenteze.

Într-un proces separat împotriva Deutsche Bank, o altă femeie susține că a fost exploatată în scopuri sexuale de către Epstein timp de 15 ani, începând cu 2003, când s-a mutat pentru prima dată la New York. Aceasta susține că, în unele cazuri, Epstein ar fi plătit-o pe femeie direct în numerar pentru acte sexuale.

Procesul sugerează că Epstein a apelat la Deutsche Bank atunci când legăturile cu JP Morgan au fost rupte în jurul anului 2013.

De asemenea, procesul include concluziile anterioare ale autorităților de reglementare bancară din New York cu privire la afacerile Deutsche Bank cu Epstein.

Procesul concluzionează că „deși Banca l-a clasificat în mod corespunzător pe Epstein ca fiind de risc major, aceasta nu a reușit să examineze activitatea din conturi pentru tipurile de activități ale presupusului agresor”. Deutsche Bank a recunoscut anterior că a făcut o „greșeală gravă” atunci când l-a avut pe Jeffrey Epstein drept client.

„Considerăm că această afirmație nu are niciun merit și ne vom prezenta argumentele în instanță”, declară, în schimb, un purtător de cuvânt al Băncii de Investiții.

Unul dintre avocații victimelor, Bradley Edwards, a spus într-o declarație scrisă: „Epstein și complicii săi nu ar fi putut face victime fără ajutorul unor persoane și instituții financiare înstărite. Nu vom înceta să luptăm pentru supraviețuitori până când toată lumea va fi trasă la răspundere. Acesta este un pas mare, dar nu este sfârșitul.

El a adăugat: „A venit timpul ca adevărații facilitatori să fie trași la răspundere, în special prietenii săi bogați și instituțiile financiare care au jucat un rol important”.

Jeffrey Epstein s-a sinucis într-o celulă de închisoare în timp ce aștepta procesul pentru acuzații de trafic de persoane în anul 2019.

Sursa: BBC

Source

Distribuie știrea