• Mon. Jun 21st, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Două românce gemene sunt cele mai tinere alpiniste din Europa care au escaladat Everestul. Se pregătesc pentru un record mondial

Jun 10, 2021

Gemenele au devenit cele mai tinere surori din Europa care au urcat pe Everest. Aventura lor a început însă în Africa. Kilimanjaro este primul munte, de peste 5000 m, pe care Iulia şi Delia Zanoschi l-au escaladat. S-a întâmplat în 2016, iar experiența le-a plăcut atât de mult încât şi-au setat un obiectiv și mai ambițios.

Numărul femeilor care se aventurează în astfel de expediții este extrem de mic. Ceea ce a început ca o pasiune pentru natură a devenit o aventură de 5 ani. Aşa că Iulia şi Delia şi-au propus să cucerească vârfuri din ce în ce mai înalte şi să-şi depăşească propriile limite.

Atunci când nu escaladează munții, gemenele lucrează pentru gigantul Google. Delia la un start-up de robotică, iar Iulia pentru Cloud.

Iulia şi Delia au trecut prin munte experienţe împreună, dar asta le-a întărit. Acum gemenele alpiniste sunt în Parcul Naţional Denali din Alaska, iar pentru sfârşitul acestui an şi-au propus să înfrunte doi munţi din Antarctica.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *