Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi anunţă că mai multe probe prelevate din apă pe parcursul săptămânii au fost supuse analizelor, indicatorii fizico-chimici şi microbiologici fiind în limite de potabilitate, iar specialiştii monitorizează sursele de apă distribuită către consumatorii din municipiul reşedinţă.
Potrivit DSP, probele au fost ridicate în perioada 17-18 septembrie din mai multe localităţi afectate de inundaţii.
„Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Galaţi anunţă faptul că toate probele prelevate în perioada 17-18.09.2024 în vederea verificării calităţii apei din zonele afectate de inundaţii (Cudalbi, Vârlezi, Crăieşti, Pechea, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Moscu, Valea Mărului, Piscu, Vameş, Băneasa, Jorăşti, Tudor Vladimirescu), au indicatorii fizico-chimici şi microbiologici în limite de potabilitate”, informează DSP.
Totodată, autorităţile monitorizează sursele de apă care asigură alimentarea municipiului Galaţi.
„Totodată, zilnic monitorizăm apa de la Uzina II, Staţia de repompare Fileşti, Turnul de Apă, Uzina SC Liberty Galaţi SA, astfel încât să asigurăm populaţia Municipiului Galaţi că apa distribuită este corespunzătoare consumului uman”, a mai transmis sursa citată. Sursa: Agerpres
Leșuri de animale la vărsarea în Dunăre. Aproape 15.000 de păsări și animale au murit în inundațiile din jud. Galați
Aproape 15.000 de păsări și animale au pierit în inundațiile catastrofale de acum o săptămână din județul Galați. De atunci cadavrele sunt ridicate de reprezentanții DSV și incinerate. Din păcate, alte si alte lesuri sunt in continuare aduse de Siret pana la Dunăre. Astfel, riscul de îmbolnăvire pentru populație e ridicat.