• Mon. Jun 21st, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Ducu Paraschița, omul care a gătit pentru un rege, o regină și trei președinți

Jun 10, 2021

Ce au în comun trei dintre președinții României? Bucătarul care gătea la vizitele pe care Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu le făceau în Oltenia a fost același, în toate mandatele celor trei șefi de stat. Ducu Paraschița este acum bucătar la Drobeta-Turnu-Severin și dezvăluie preferințele culinare ale celor trei șefi se stat. Chiar și Regele Mihai și Regina Ana i-au degustat preparatele.

10 Iunie 2021, 11:51 (actualizat 10 Iunie 2021, 13:23) |

Mușchiul de vită, în sos de piper verde cu coniac și smântână era una dintre bunătățile pe care bucătarul oltean le pregătea pentru Ion Iliescu. Fostul președinte iubea mâncărurile făcute din carne de pasăre și vită. Și chiar el este cel care l-a solicitat permanent, după ce i-a gătit o dată. Apoi, Emil Constantinescu și Traian Băsescu l-au păstrat.

DUCU PARASCHIȚA, bucătar șef: “Am avut o foarte mare oportunitate de a găti la un restaurant celebru din Craiova, pentru unul din președinți, fiind domnul Iliescu primul. Plăcându-i foarte mult stilul meu de gătire, ne-am cunoscut foarte bine și am ajuns de comun acord să rămân pe zona de Oltenia, fiind cel care poate să gătească pentru președinți, fiind susținut de SPP”.

Bucătarul spune că Emil Constantinescu a fost cel mai pretențios președinte, când vine vorba de preparate culinare.

DUCU PARASCHIȚA, bucătar șef: “Domnul Băsescu prefera foarte mult fructe de mare, pește, domnul Iliescu merega pe lucrurile mai light – vită, pui, curcan -, iar președintele Constantinescu – fructe de mare, somon fume. Regele Mihai și Regina Ana, pentru că i-am avut pe amândoi la hotel, au mâncat simplu, poate cel mai simplu dintre toți: mămăligă cu brânză și smântână, bruschete cu somon fume. Au fost oamenii care, dacă nu știai cine sunt, nu bănuiai că este un rege și o regină la masă”.

După ce a lucrat 20 de ani ca șef bucătar într-un restaurant din Oltenia, Ducu Paraschița s-a întors acasă, obligat cumva de pandemie, și lucrează într-un restaurant unde pregătește bunătăți care să încânte toate gusturile culinare.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *