Echipa de robotică a României concurează fără steag la un concurs din Rusia. Organizatorii le-au cerut să dea jos drapelul, fără prea multe explicații

Elevii români din echipa de robotică, aflaţi la un concurs în Sankt Petersburg, participă la competiţie fără steagul României. Au fost nevoiţi să dea jos drapelul şi de pe robotul cu care au concurat astăzi şi de la stand. Aşa au cerut organizatorii, fără prea multe explicaţii.

27 Februarie 2022, 21:04 (actualizat 27 Februarie 2022, 21:04) |

Elevii noştri s-au întrecut cu 20 de echipe din Rusia. Atmosfera este apăsătoare, iar profesorii şi elevii spun că organizatorii ruşi i-au tratat diferit decât o făceau în alţi ani.

O atmosfera încordată, rece și destul de ostilă la Salnkt Petersburg la concursul a zeci de elevi pasionați de robotică. Descrierea aparţine celor din echipa României care au ajuns în Rusia înainte de începerea atacurilor asupra Ucrainei. Inclusiv primirea a fost cu totul alta față de cea cu care au fost obișnuiți din alți ani.

Atmosfera i-a afectat pe tinerii români, dar ei tot au încercat să dea tot ce au mai bun în competiția cu echipele Rusiei.

Ana Lipianu, studentă la Facultatea de Automatică, Universitatea Politehnica: “Ne descurcăm foarte bine, în ciuda faptului că suntem singurii români printre ruși. Standul nostru nu are absolut nimic și vezi steaguri peste tot, dar nu avem ce să facem”.

Sunt ani de muncă și luni intense de pregătire doar pentru acest concurs.

Echipa de robotică a româniei vă reveni luni dimineața la ora 09.00 pe aeroportul Otopeni. Zborul este cu escală la Istanbul așa că nu vor fi afectați de restricțiile introduse.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source