Elena Lasconi:  Căsătoria o văd dintre un bărbat şi o femeie sau dintre o femeie şi un bărbat şi susţin parteneriatul civil cu toată fiinţa mea. Statul nu are de ce se intervină în dormitorul nimănui

Noul preşedinte al USR, Elena Lasconi, a afirmat miercuri că vede căsătoria ca fiind între un bărbat şi o femeie şi a subliniat că susţine parteneriatul civil „cu toată fiinţa” sa.

Am o singură sensibilitate, cu căsătoria. Căsătoria o văd dintre un bărbat şi o femeie sau dintre o femeie şi un bărbat şi susţin parteneriatul civil cu toată fiinţa mea. Fără nicio discuţie. USR este un partid de dreapta, un partid pro-libertate şi eu cred că statul nu are de ce se intervină în dormitorul nimănui şi în viaţa nimănui. Statul ar trebui să se ocupe să facă în aşa fel încât oamenii să trăiască mai bine aici şi să nu îşi dorească să plece din ţara asta asta. Asta e cel mai important„, a spus Lasconi.

Ea a precizat că USR nu este un partid „progresist”, singurul partid progresist fiind PSD.

Şi eu nu am auzit (…) vreodată să-l fi întrebat pe Ciolacu despre treaba cu gay. Ce părere are el? Că ei se dau progresişti, dar noi nu spunem nicăieri că suntem progresişti„, a punctat liderul USR.

Elena Lasconi a menţionat că USR este un „partid de centru dreapta, partid pro-libertate„.

Aia înseamnă respect faţă de cetăţean. Statul nu trebuie să intervină în viaţa omului„, a spus Lasconi, amintind că USR a şi propus un proiect de lege referitor la parteneriatele civile.

Ştiu că există un proiect deja. Toate sunt priorităţi în ţara asta care se consultă cu sărăcie şi cu inflaţie, dar văd că oamenii sunt mai interesaţi de cancanuri. Eu iau foarte în serios asta şi din toate discuţiile pe care le-am avut cu cei din comunitatea LGBT să ştiţi că ei sunt foarte supăraţi pentru că sunt folosiţi cumva ca masă de manevră în alegeri. Din patru în patru ani se aduce vorba despre ei, dar, de fapt, nimeni nu are aplecare serioasă asupra parteneriatului civil. Noi avem proiect, din câte ştiu. Nu ştiu în ce stadiu„, a mai afirmat Elena Lasconi. 

Distribuie știrea