• Sun. Jul 25th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Elevii depun plângere penală pe numele ministrului Educaţiei, nemulțumiți de întârzierea decontării transportului. Cîmpeanu: Îmi cer scuze acelor elevi care nu au ştiut că sunt în vacanţă şi au vrut să meargă la şcoală

Jul 20, 2021

Elevii depun plângere penală pe numele ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Supărarea vine de la ordonanţa referitoare la decontarea transportului elevilor. Aceștia sunt nemulţumiţi și spun că ministrul nu și-a respectat atribuțiile. Ministrul Educaţiei a ironizat demersul spunând că îşi cere scuze acelor elevi care nu au ştiut să sunt în vacanţă şi au vrut să li se asigure transportul.

20 Iulie 2021, 12:26 (actualizat 20 Iulie 2021, 13:06) |

Două asociaţii ale elevilor au depus marţi la Parchetul General o plângere penală împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pe care îl acuză de abuz în serviciu, în legătură cu nepublicarea normelor de aplicare a OUG 50/2021 prin care se asigură transport gratuit pentru elevi.

”Asociaţiile de elevi vor depune o plângere penală pe numele domnului ministru Sorin Cîmpeanu pentru abuz în serviciu, ca răspuns pentru nepublicarea normelor de aplicare pentru OUG 50/2021. Deşi acesta este obligat de lege să publice în termen de 30 de zile normele de aplicare, acesta nu şi-a respectat atribuţiile. Ca răspuns, vom depune plângerea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la ora 10,00, dar şi la ora 11,00 la Administraţia Prezidenţială, unde vom susţine o conferinţă de presă la momentul depunerii”, anunţă cele două asociaţii ale elevilor din Bucureşti şi Constanţa.

”Suntem nemulţumiţi deoarece acesta, de foarte multe ori, a dat dovadă de dezinteres faţă de transportul elevilor şi asigurarea transportului gratuit al elevilor. Mai mult, la momentul actual, în urma adoptării unei OUG prin care se modifică şi se reintroduce procedura de decont a navetei elevilor, a fost prevăzut faptul că, la termen de 30 de zile de la adoptarea ordonanţei, ministrul va adopta, prin ordin de ministru, o anumită metodologie de decontare. Au trecut peste 30 de zile şi încă nu a fost adoptat respectivul ordin, fiind încălcată o ordonanţă care, până la urmă, însăşi ministrul a dat-o”, spune Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa.

Invitat în cadrul Telejurnalului de pe TVR 2, ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că își cere scuze pentru ”întârzierea de o zi” a publicării metodologiei de decontare a transportului, subliniind în același timp că elevii sunt în vacanță și în acest timp nu au nevoie să le fie decontat transportul către școală.

”Au dreptate. Metodologia trebuia să fie promovată ieri. Va fi promovată astăzi. Au fost examene de Evaluare naţională, Bacalaureat, probleme la contestaţii, avem rectificarea bugetară. Apoi, elevii sunt în vacanţă. Îmi cer scuze acelor elevi, care nu au ştiut ieri că sunt în vacanţă şi au vrut să meargă la şcoală să facă naveta, neputând să fie decontată. (…)Naveta se decontează pe perioada de cursuri. Apreciez foarte mult dreptul elevilor şi îl susţin de a protesta şi de a demola. Dar, după ce termină de demolat ceea ce şi-au propus să demoleze, am înţeles că vor să construiască Educaţia prin plângeri penale, îi invit cu mare drag alături de Ministerul Educaţiei să construim pentru elevi. Sigur, îi invit dacă nu au prea multe teme de vacanţă. Eu susţin gratuitatea transportului pentru elevi”, a spus ministrul.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *