Elevii din București și din Timișoara revin de azi în școli

Autoritățile și-au dat acordul după ce cazurile noi de COVID au fost tot mai puține. În București, cursurile cu prezenta fizica s-au suspendat din 20 octombrie. Și acum vor fi copii care rămân în online din motive medicale sau de infrastructură a scolii.

19 Mai 2021, 08:08 (actualizat 19 Mai 2021, 08:35) |

Elevii consideră că există părţi bune dar şi mai puţin bune în decizia de a reveni în clase în ultima lună din acest an școlar. Le-a lipsit socializarea, dar cursurile pe internet le-au intrat în rutină.

Preşedintele Kalus Iohannis îi îndeamnă pe elevi să nu ezite să meargă din nou fizic la școală.

Clasele vor fi din nou pline și în Capitala unde rata de infectare rămâne sub 1 la mia de locuitori. Peste 115 mii de elevi din clasele V-VII și IX-XI sunt așteptați în bănci. Vor exista totuși elevi care vor face școală online în continuare: din motive medicale sau de infrastructura.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, prefectul Capitalei, prefectul municipiului București: Dacă sunt mai multe situații, mai multe cazuri sau profesori care predau la mai multe clase, atunci CA al școlii poate lua decizia că toată scoală să treacă în online cerându-ne acest lucru cu viza DSP și INSP.

Pentru a scădea riscul de contaminare în scoli, autoritățile nu exclud organizarea unui maraton al vaccinării pentru adolescenți.

Până acum au fost vaccinați cu cel puțin o doza peste 87 de mii de minori de peste 16 ani.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea