• Sun. Jul 25th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Elicopterul Black Hawk care a aterizat forțat va fi transportat la baza militară ”Kogălniceanu”. Maior american: Nu facem speculaţii până la încheierea investigaţiei

Jul 16, 2021
16 Iulie 2021, 16:27 (actualizat 16 Iulie 2021, 16:31) |

Un elicopter american a dărâmat mai multi stâlpi pe Bulevardul Aviatorilor

“Elicopterul UH-60 a fost ridicat din zona în care a aterizat şi a fost transportat la un hangar din apropiere, ieri (joi – n.r.), cu susţinerea autorităţilor române. Aeronava va fi returnată Batalionului 3 din Regimentul 1 Aviaţie, ce are baza la ‘Mihail Kogălnieanu’. Suntem recunoscători pentru susţinerea pe care Guvernul României şi autorităţile locale au acordat-o pentru securizarea spaţiului unde a avut loc incidentul şi pentru recuperarea fără probleme a aeronavei”, a afirmat ofiţerul american.

El a amintit că aterizarea forţată face subiectul unei investigaţii în curs, care este “desfăşurată în comun de Guvernele român şi american”. “Nu vom face speculaţii referitor la cauza (incidentului – n.r.) până la încheierea investigaţiei”, a adăugat Matthew St. Clair.

Potrivit răspunsului oficial al Armatei SUA, echipa care s-a aflat la bordul aeronavei “s-a descurcat admirabil în această situaţie”. “Dublată de susţinerea Poliţiei locale de la sol, echipa a putut ateriza în siguranţă, fără a fi raportate victime”, a menţionat maiorul St. Clair.

“Aceasta este atât o dovadă a pregătirii de care au parte echipele noastre, cât şi a interoperabilităţii şi parteneriatului pe care îl avem cu România şi aliaţii noştri NATO. Antrenându-ne şi lucrând împreună, suntem mai capabili să evităm sau să reacţionăm în situaţii ca aceasta şi să nu existe persoane decedate sau rănite”, a subliniat el.

Potrivit lui St. Clair, Brigada 1 Aviaţie de Luptă cuprinde 2.000 de persoane, 10 aeronave CH-47 Chinook, 25 AH-64 Apache, 50 UH/HH Black Hawk şi peste 1.800 de vehicule şi aparatură militară.

Elicopterul UH-60 Blackhawk, care a aterizat forţat joi în piaţa Charles de Gaulle, făcea repetiţii pentru Ziua Forţelor Aeriene.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *