Elisabeta a II-a, o regină admirată și respectată în toată lumea. Oameni politici din toata lumea, inclusiv Vladimir Putin, au transmis mesaje de condoleante

09 Septembrie 2022, 08:33 (actualizat 09 Septembrie 2022, 09:02) Știrile TVR |

Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, a declarat că „timp de peste 70 de ani, Regina Elisabeta a două a fost o constantă în viață noastră, ne-a inspirat și totdeauna a personificat valorile care ne sunt dragi.”

Prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, a declarat:” A fost regina noastră pentru aproape jumătate din existenţa de până acum a Canadei şi avea o evidentă, profundă şi stăruitoare dragoste faţă de canadieni. Canada este în doliu. A fost una dintre persoanele mele favorite şi îmi va lipsi.”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski: „Este o pierdere mare pentru Europa, pentru lume.”

Premierul neo-zeelandez, Jacinda Ardern, a subliniat: „Ultimele zile de viaţă ale Reginei arată cine a fost cu adevărat, o persoană care a muncit până la sfârşit în beneficiul poporului pe care l-a iubit.”

Regele Felipe al Spaniei a declarat că „Elisabeta a II-a va fi amintită ca una dintre cele mai mari regine din toate timpurile pentru demnitate, simţul datoriei, curajul şi devotamentul puse mereu în slujba poporului său.”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis condoleanțe Regelui Charles al II-lea: „Cele mai importante momente din istoria recentă a Regatului Unit sunt legate de numele Majestăţii Sale. Timp de decenii, Elisabeta a II-a s-a bucurat de dragoste, respect şi autoritate pe scena mondială.”

Președintele american Joe Biden și soția sa au mers la Ambasada Britanică și au semnat în cartea de condoleanțe: „Am avut ocazia să o cunosc şi avea o graţie şi o decenţă incredibile.”

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea