Elon Musk a anunţat că a angajat o femeie în funcţia de director general al Twitter

Elon Musk a anunţat joi pe Twitter că a angajat o femeie pentru a-l înlocui în funcţia de director general al platformei, precizând totodată că el va păstra controlul asupra reţelei de socializare, relatează AFP.

12 Mai 2023, 09:02 (actualizat 12 Mai 2023, 09:03) Știrile TVR |

Elon Musk

„Sunt încântat să anunţ că am angajat o nouă directoare generală pentru X/Twitter. Ea va începe în aproximativ şase săptămâni!”, a scris pe Twitter miliardarul, care a cumpărat compania la sfârşitul lunii octombrie anul trecut şi a redenumit-o luna trecută „X Corp”.

„Voi deveni preşedinte executiv al consiliului de administraţie şi director de tehnologie, pentru a supraveghea produsele, software-ul şi operaţiunile”, a adăugat el.

Patronul Tesla şi SpaceX făcuse un sondaj în decembrie pentru a-i întreba pe utilizatorii Twitter dacă ar trebui sau nu să părăsească conducerea platformei.

Aproximativ 17 milioane de internauţi şi-au exprimat opinia, dintre care 57% s-au declarat în favoarea plecării sale.

Elon Musk a anunţat ulterior pe Twitter că plănuieşte să renunţe la funcţie imediat ce va „găsit pe cineva suficient de nebun” pentru a-i succeda.

Antreprenorul a făcut numeroase schimbări în compania californiană, cu mai multe valuri de concedieri care i-au redus echipele la minim. El a permis apoi revenirea pe platformă a unor personalităţi controversate, cândva interzise pe reţea pentru încălcarea regulilor, şi a lansat un abonament plătit pentru servicii care anterior erau gratuite.

Source

Distribuie știrea