Viața eroilor în halate albe este pusă la grea încercare mai mult ca oricând. Unitățile de primiri urgențe sunt mereu pline. Bolnavi de COVID, dar și oameni cu alte afecțiuni grave ajung continuu la spitale. Este o provocare, pentru că paturile și aparatura sunt limitate. La Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca, de exemplu, ajung zilnic chiar și 130 de bolnavi. Vă avertizăm că sunt imagini și detalii care vă pot afecta emoțional!
Pandemia de COVID nu a dat pauză celorlalte boli. La Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj-Napoca, pe lângă pacienții infectați cu SARS-CoV-2, salvările vin continuu cu oameni care au probleme grave de sănătate.
Cele 25 de locuri existente la UPU sunt mereu ocupate. Uneori, e nevoie de paturi suplimentare.
La ATI se dă o luptă contracronometru. Cadrele medicale stau alături de bolnavi chiar și 12 ore pe zi.
La cei 31 de ani, doctorul Cătălin Constantinescu știe că are o misiune precisă: să salveze vieți. De un an și jumătate, majoritatea timpului îl petrece în secția de terapie intensivă.
La terapie intensivă sunt 12 locuri. Acum, 10 pacienți sunt intubați. Toți au COVID și niciunul nu e vaccinat. Printre ei, și o femeie care s-a infectat înainte să nască.
Un rol important în viața pacienților infectați cu coronavirus îl au kinetoterapeuții.
Pandemia a unit și destine. Alexandru și Dănuța s-au cunoscut la o intervenție cu ambulanța. Pasiunea și dorința pentru salvarea oamenilor i-au adus și mai aproape.
Fiind martori în fiecare zi la suferințele bolnavilor, eroii în halate albe au un mesaj important: oamenii să înțeleagă totuși să se vaccineze, pentru că acest gest simplu scade riscul de a ajunge într-o secție ATI.
CUVINTE CHEIE
Articole pe aceeaşi temă