Europa, în fața Omicron. Polonia a impus noi restricții, Ungaria și Spania își vaccinează copiii

În Italia, vaccinarea era obligatorie încă din aprilie, dar numai pentru personalul medical. Acum, obligativitatea imunizării s-a extins, inclusiv la profesori și îngrijitorii din învățământ.

De azi au intrat în vigoare noi restricții și în Polonia. Restaurantele, sălile de sport, hotelurile, cinematografele și bisericile vor funcționa la numai 30 la sută din capacitate.

În sălile de cinema este interzis consumul de floricele și băuturi răcoritoare. Discotecile și cluburile de noapte vor fi deschise doar de Revelion, dar la petrecere vor putea participa cel mult 100 de persoane.

Școlile rămân închise până pe 9 ianuarie, nu și grădinițele și școlile primare, care au program normal. Dar, între timp, și în Polonia a început vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

Vaccinarea copiilor a început în Ungaria încă de săptămâna trecută, iar în Spania de astăzi. Campaniile de imunizare a adulților continuă. Unii sunt la prima doză, alții deja la a treia.

De altfel, Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că serul Johnson & Johnson poate fi folosit ca booster, nu mai devreme de două luni de la prima vaccinare cu același ser. În egală măsură poate fi administrat și în combinație cu schema completă a unui vaccin de tip ARN mesager.

Source

Leave a Comment