Eurostat: Mai multe femei decât bărbaţi sunt în afara pieţei forţei de muncă, în UE

Ponderea femeilor din Uniunea Europeană (cu vârsta între 25-54 de ani) din afara pieţei forţei de muncă care nu îşi caută un loc de muncă era în 2021 mult mai ridicată decât a bărbaţilor (18,5% comparativ cu 8,2%), arată datele prezentate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

22 Iunie 2022, 13:06 (actualizat 22 Iunie 2022, 13:08) Știrile TVR |

Oameni pe stradă

Există diferenţe semnificative în motivele pentru care bărbaţii şi femeile (cu vârsta între 25-54 de ani) din afara pieţei forţei de muncă nu îşi caută un job. Ponderea femeilor din afara pieţei forţei de muncă care nu îşi caută un loc de muncă din cauza responsabilităţilor de îngrijire (5,7%) şi alte motive familiale (2,9%) este semnificativ mai ridicată decât în cazul bărbaţilor. Chiar dacă aceste două categorii – de responsabilităţi de îngrijire şi motive familiale – sunt combinate pentru bărbaţi, ponderea rezultată este de doar 0,5%.

La nivel naţional, femeile cu vârsta între 25-54 de ani din afara pieţei forţei de muncă care nu îşi caută un job din cauza responsabilităţilor de îngrijire depăşeşte 5% în jumătate din statele membre UE. Cea mai ridicată pondere a fost înregistrată în Cehia (12,8%), România (11%) şi Irlanda (8,2%), iar cea mai scăzută în Danemarca (0,9%), Suedia (1,5%) şi Slovenia (1,8%).

Pe de altă parte, ponderea corespunzătoare în cazul bărbaţilor, chiar dacă aceste două categorii de responsabilităţi de îngrijire şi motive familiale sunt combinate, depăşeşte 1% doar în Irlanda (1,1%).

sursa agerpres

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.