Ex-primarul din Beiuș, trimis în judecată. Este acuzat că ar fi finanțat ilegal clubul de fotbal al orașului. Prejudiciul cauzat bugetului local, peste 3,4 milioane de lei

Fostul primar din Beiuș, Adrian Nicolae Domocoș, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, fiind acuzat că ar fi finanțat ilegal clubul sportiv Club Fotbal „Bihorul” Beiuș, a cărui președinție a deținut-o în perioada în care a aprobat finanțările. Prejudiciul produs Primăriei se ridică la peste 3,4 milioane de lei.

22 Septembrie 2022, 14:55 (actualizat 22 Septembrie 2022, 15:31) Știrile TVR |

Adrian Domocoș / FOTO: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Adrian Domocoș este acuzat că, în perioada 2008-2015, când era primar al orașului Beiuș, ar fi aprobat, fără respectarea dispozițiilor legale, în perioada 30.07.2008 – 07.12.2015, un număr de 347 de ordonanțări din partea Primăriei municipiului Beiuș, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 3.406.063 lei din bugetul local în folosul Asociației sportive Club Fotbal „Bihorul” Beiuș, în condițiile în care tot el era și președintele clubului de fotbal, potrivit DNA.

El era „singura persoană care aproba referatele, din partea clubului de fotbal, prin care erau solicitate de la bugetul local sume de bani pentru sprijinirea activității. Aceasta, în condițiile în care Consiliul municipal Beiuș nu a fost membru asociat în această structură de drept privat și nu avea încheiat niciun contract de asociere sau parteneriat cu respectivul club de fotbal.

Primăria municipiului Beiuș s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.406.063 lei, suma respectivă reprezentând și un folos necuvenit obținut de către Clubul de Fotbal Bihorul Beiuș”, precizează procurorii anticorupție.

Domocoș a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecințe deosebit de grave.

Fostul edil al orașului Beiuș a mai fost condamnat la cinci ani și opt luni de închisoare cu executare în 2018, pentru efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția de primar, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și deținerea fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării și deținerea fără drept a munițiilor. El a cerut și primit mită de la doi reprezentanți ai Episcopiei Române Unite cu Roma Greco-Catolică Oradea, un imobil, proprietatea bisericii, încheind un contract de parteneriat pe o perioadă de 30 de ani, pentru o societate pe care o controla, promițându-le acestora că va elibera o autorizație de funcționare pentru un magazin de comercializare a peștelui, aflat în proprietatea episcopiei.

A fost eliberat condiționat în septembrie 2021.

Source

Distribuie știrea