EXCLUSIV | Săptămâna Culturală Românească la Getafe, Spania. O călătorie în inima identității și diversității tradițiilor românești

Spaniolii din Getafe sărbătoresc cultura și tradițiile noastre în cadrul Săptămânii Românești! Într-un oraș în care trăiesc peste 5 mii de români, ţara noastră a fost invitată să își prezinte peisajele, portul, gastronomia, muzica și arta.

Spaniolii au făcut cunoștință cu ospitalitatea românească, peisajele, tradițiile și arta. Florin Anghel este unul din cei 5.000 de români stabiliți în Getafe, însă talentul său este cu totul special. A început să picteze cu gura și piciorul, după ce a rămas imobilizat în urma unui accident. Florin este însă un optimist, iar tablourile sale sunt pline de viață și culoare.

FLORIN ANGHEL, artist plastic: Îmi place să pictez portrete, chiar am făcut unul pentru Rafael Nadal, de obicei încerc să lucrez tabloruri care să fie mai grele pentru mine pentru că astfel am o satisfacție mai mare când le termin.

Alături de el au expus tineri care pictează lumea satului tradițional sub îndrumarea artistei, Roxana Irimia.

România a fost anul acesta țara invitată pentru a-și prezenta tradițiile în cadrul Săptămânii Culturale din Getafe.

SARA HERNANDEZ BARROSO, primarul orașului Getafe: Comunitatea românească face parte din stâlpul comun, fundamental. Nu putem percepe Getafe de azi și nu vrem să construim Getafe de mâine fără contribuția populației românești.

RALUCA MIHĂILĂ, însărcinat cu afaceri, Ambasada României în Regatul Spaniei: Sărbătorim comunitatea româneasca din Getafe unde sunt câteva mii de români.

Din meniu nu lipsesc muzica, dansul și portul tradițional.

Până pe 30 iunie românii din zona Madridului pot veni în Getafe să se bucure de tradiții.

RELATARE DE LA OANA DOBRESCU

Distribuie știrea