Experiment contestat la Cluj-Napoca. O nouă metodă de orientare în carieră a elevilor, citirea în palmă

Experiment contestat la Cluj-Napoca. Este vorba despre un aparat inovativ, prezentat drept un instrument eficient care ar putea orienta elevii în carieră prin citirea palmei. Lansarea dispozitivului a generat multe dispute în spaţiul public, mai mulţi profesori şi cercetători au protestat, iar Inspectoratul Şcolar a renunţat momentan la proiectul pilot.

Acesta este aparatul care scanează mâinile cu ajutorul unor senzori şi promite să identifice abilităţile native şi să îndrume persoana spre o anume carieră.  

Rezultatele stocate ar fi urmat să fie completate cu cele din chestionarele clasice, pentru a obține un profil vocațional cât mai precis al candidatului.

Peste o sută de elevi clujeni din clasa a XI-a urmau să participe la testare.

Aparatul a fost prezentat într-o conferinţă de presă la care au participat iniţiatorii proiectului și decanul Facultății de Psihologie. 

În urma poziționării fără echivoc a specialiștilor din mediul academic, conducerea IŞJ Cluj a luat decizia de a anula derularea proiectului-pilot în cauză.

Conform reglementărilor în vigoare, echipa inspectoratului școlar este responsabilă pentru deciziile adoptate și răspunde pentru acestea.

Un pas înapoi face şi decanul Facultăţâii de Psihologie.

Inventatorul dispozitivului, Dumitru Grigore, este consilier al unei societăți numite Tracia Liberă, care promovează școala Zalmoxiană de spiritualitate.

Grigore este inginer fizician, licențiat în psihologie, cu un doctorat în mecatronică, susținut la Academia Tehnică Militară. Proiectul numit MINDMI a primit Medalia de Aur la Salonul International de Invenții de la Geneva în aprilie 2019. Dumitru Grigore nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Aparatul in valoare de 2500 de euro a fost achizitionat de un ONG cu care Inspectoratul Judetean Cluj colaboreaza la proiectul-pilot Incotro?EU?

Distribuie știrea