• Thu. Sep 16th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Explozie la un depozit de artificii din Zărnești, Brașov. Un om a murit și alți doi au suferit intoxicații cu fum

Aug 12, 2021

Explozie, miercuri seară, pe Platforma Industrială Tehnică Tohan, din Zărnești. Un om a murit și alți doi au suferit intoxicații cu fum după ce un depozit de artificii deținut de o companie privată a luat foc, iar materialul pirotehnic a explodat.

12 August 2021, 08:56 (actualizat 12 August 2021, 09:06) |

Bărbatul mort în urma deflagrației, un tânăr de 29 de ani, era angajat al firmei, dar se afla în afara programului de lucru.

Victimele se aflau în depozit și pregăteau un transport.

În depozit se aflau aproximativ 600 de kilograme de material pirotehnic.

Din primele date, explozia a afectat o suprafață de 300 de metri pătrați.

Compania care deține depozitul este una dintre cele mai cunoscute din domeniu și asigura servicii pirotehnice pentru marile festivaluri de muzică din țară.

Explozia a avut loc departe de uzina de stat și nu a fost niciun pericol de extindere. Pompierii au reușit să stingă flăcările rapid.

ALEXANDRU IGRIŞAN, primarul localităţii Zărnești: “Este vorba despre un incendiu la un depozit de artificii privat, situat în incinta U.M Tohan. Colegii de la ISU Zărneşti au intervenit împreună cu efective ale ISU din zonele limitrofe. Incendiul s-a lichidat relativ repede, din păcate, există o victimă care a fost carbonizată, şi alte două victime au prezentat zgârieruri şi intoxicaţii cu fum. Din păcate, au mai fost (n.r-explozii) şi cetăţenii s-au speriat când au văzut fumul gros şi aceste explozii”.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *