Explozii la Kiev, Harkov, Kramatorsk, Dnipro, Mariupol, Odesa, Zaporizhzhia. Trupele rusești debarcă la Mariupol și Odesa

24 Februarie 2022, 05:57 (actualizat 24 Februarie 2022, 06:35) |

Ofensiva Rusiei în Ucraina

ACTUALIZARE 06.30 Ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a confirmat „invazia pe scară largă” a Ucrainei de către Rusia.

Putin tocmai a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei. Orașele pașnice ucrainene sunt  sub lovituri.

Acesta este un război de agresiune. Ucraina se va apăra și va câștiga. Lumea poate și trebuie să-l oprească pe Putin. Momentul să acționăm este acum.”

ACTUALIZARE 06.18 Locurile unde au fost auzite explozii: Kiev, Harkov – al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, Kramatorsk, Dnipro, Mariupol, Odesa, Zaporizhzhia.

ACTUALIZARE 06.16 Interfax transmite că trupele ruse sunt debarcate în Mariupol și Odesa.

ACTUALIZARE 06.09 Un consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a confirmat că invazia a început cu lovituri de rachete asupra Kievului.

Potrivit lui Gerashchenko, centrele de control, cum ar fi aerodromurile și cartierele generale militare, sunt lovite de bombardamente la Kiev și la Harkov. A fost deschis foc de artilerie de-a lungul graniței.

ACTUALIZARE 06.01 Președintele Klaus Iohannis condamnă agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei. “Va fi întâmpinată cu cea mai puternică reacție de către comunitatea internațională, cu consecințe masive și costuri dintre cele mai severe”, a transmis șeful statului.

ACTUALIZARE 06.00 Ministerul de Interne al Ucrainei confirmă că Kievul este atacat cu rachete de croazieră și balistice.

ACTUALIZARE 05.53 Aeroportul din Bila Tserkva, aflat la aproximativ 100 de km sud de Kiev, este bombardat. Se semnalează bombardamente și la Dnipro.

Source