Fapte bune la un restaurant vegan. O tânără din Cluj-Napoca direcționează profitul afacerii către cauze sociale

Mâncare gustoasă şi fapte bune. Se găsesc din plin la un restaurant din Cluj care îşi dedică cea mai mare parte din profit cauzelor sociale. Reţetele sunt pe bază doar de vegetale şi mâncarea se livrează la pachet. Iar pentru cei mai puţini norocoşi, este donată, în cadrul unor acţiuni caritabile.

03 Decembrie 2021, 20:00 (actualizat 03 Decembrie 2021, 22:01) |

Andra are puțin peste 30 de ani, a călătorit prin toate colțurile lumii și nu s-a întors cu mâna goală. A împrumutat câteva secrete culinare de la cei mai pricepuți bucătari și a dus pasiunea pentru gătit la un nivel superior.

De aproape două săptămâni are un restaurant vegan. Nu este un local oarecare, ci unul cu statut social, adică 90 la sută din profit înseamnă susținerea altor cauze sociale.

În bucătăria restaurantului, ingredientele vegetale se combină în preparate noi și delicioase. Se pregătesc burgeri din ciupeci pleurotus, paste cu sos alb din smântână de caju și supe exotice.

De curând, câțiva micuți dintr-o casă de tip familial au călătorit până în căldurosul Bali datorită preparatelor Andrei.

Ca să deschidă un restaurant social, Andra a depășit obstacole și birocrație. A obținut peste 50.000 de euro, fonduri europene.

Deocamdată, face doar livrări. Are o mână de angajați, dar vrea să își mărească echipa. Caută persoane dintre cei care au cea mai mare nevoie de un loc de muncă.

Restaurantul este a doua astfel de întreprindere socială din Cluj-Napoca.

În această vară, a fost deschisă o cafenea în care majoritatea angajaților sunt persoane cu dizabilități. Și profitul acesteia este detinat în proporție de 90 la sută proiectelor sociale.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea