Fără apă potabilă în plină caniculă. Zeci de mii de oameni din județul Gorj primesc apă cu porția

Apa potabilă se distribuie cu porția, în aceste zile caniculare, pentru zeci de mii de oameni din județul Gorj. Motivul raționalizării ar fi consumul crescut, dar și faptul că mulți își udă grădinile în mod excesiv, ca să le salveze de pârjol. Așa că, apa vine la robinete cu porția. Cum și multe fântâni au secat, fiecare localnic se descurcă așa cum poate. Raționalizarea este necesară și pentru refacerea rezervei de apă din rezervor/sistemul de distribuție.

04 August 2021, 19:28 |

La aproape 40 de grade și într-o perioadă săracă în precipitații, oamenii din localitatea Scoarța, județul Gorj, se chinuie să găsească apă pentru gospodărie. Cei mai mulți cumpără de la magazin pentru băut, în timp ce câțiva se bucură că fântânile lor nu au secat încă.

Comuna are o rețea publică de alimentare cu apă. Însă, în această perioadă, apa curge la robinete după program: o zi da, una nu!

Situația se repetă și în alte județe din țară.

Confruntate cu o astfel de situație, societățile de distribuție a apei potabile fac apel la oameni în această perioadă. Îi roagă să nu își spele mașinile și să nu își ude grădinile, ca să nu ajungă în situația în care alimentarea să fie oprită.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.