Fenomene extreme în lume. Furtuni violente și inundații în Ungaria, Grecia și Spania. Tornadele au făcut prăpăd în SUA

Mai multe zone din Ungaria au avut de suferit în cauza furtunilor violente. Pe șosele a fost haos, s-a circulat cu dificultate din cauza copacilor smulși din rădăcină de forță vântului.În câteva localități, brazii de Crăciun amplasați în piațetele din centru au fost culcați la pământ. A fost nevoie de intervenția a sute de pompieri pentru a-i repune în picioare.

În Spania, în nordul țării, au murit cel puțin 3 oameni din cauza ploilor torențiale și a inundațiilor. Râurile s-au revărsat, iar apa a compromis sute de hectare de culturi. În localități, au fost inundate case, pivnițe, garaje,magazine, stații de metrou.

A plouat torențial și a bătut vântul și în zone întinse din vestul și nordul Greciei. Echipele de salvare au găsit cadavrul unei femei, care a fost surprinsă de puhoaie în timp ce se afla în mașină.

În Kentucky a fost declarată starea de urgență federală, după lanțul de tornade care a lovit acest stat la sfârșitul săptămânii. Persoanele din comitatele cele mai afectate vor fi primi ajutor federal pentru locuințe temporare și pentru repararea caselor. Acolo unde se mai poate repara ceva.

Oamenii își caută apropiații, de care nu mai știu nimic de două zile. Legăturile telefonice – și fixe, și mobile au fost întrerupte. Experții guvernamentali americani afirmă că fenomele meteo extrem devin regulă, acestea fiind efectul schimbărilor climatice.

Source

Leave a Comment