Fenomene meteologice teribile în mai multe regiuni ale lumii

Imagini de coşmar în nordul Portugaliei, unde peste 300 de pompieri luptă pentru stingerea unui incendiu de pădure. Potrivit autorităților, flăcările nu amenință zonele locuite, însă sunt foarte aproape de un depozit de materiale explozive.

Şi în Albania, pompierii se luptă de trei zile cu incendiile de pădure din nordul țării. Chiar dacă ei fac eforturi deosebite și sunt ajutați de forțele speciale, situația rămâne critică.

Imagini dramatice în Pakistan, unde ploile torențiale au inundat mai multe orașe din provincia Sindh, din sudul țării. Localnicii, obligați să circule prin apă care le trecea de glezne, dau vina pe autorități pentru că nu au luat măsuri care să prevină inundațiile. Mai multe clădiri de birouri și piețe din orașul Karaci au rămas închise timp de câteva ore.

Şi într-o ţară dominată De deşert, ploile torențiale au provocat neplăceri. Străzile dintr-o localitate din Emiratele Arabe Unite au fost acoperite de ape, iar mașinile și oamenii au circulat cu greutate.

Iar un oraș de 7 milioane de locuitori din centrul Chinei a fost inundat aproape în totalitate după ce a plouat atât de puternic încât precipitațiile pentru o lună au căzut în decurs de o oră. În unele zone ale metropolei, apa a ajuns la un metru astfel încât mai multe de persoane au fost evacuate din case.

Source