Fenomene meteorologice violente în Elveţia, Franţa, Germania şi Italia. Cel puțin șapte morți din cauza inundațiilor și a furtunilor

Furtunile violente şi ploile torenţiale s-au abătut asupra Elveţiei, Franţei, Germaniei şi Italiei. Cel puțin șapte oameni au murit din cauza furiei vremii. În plus, sute de persoane au fost evacuate după ce s-au format viituri care le amenințau locuințele.

Sud-vestul Elvetiei a fost lovit de furtuni violente însoțite de ploi diluviene, care au provocat inundații fară precedent.

Ronul şi mai mulţi afluenţi ai săi, alimentaţi de ploile torenţiale şi de topirea zăpezilor, s-au revărsat şi au condus la evacuarea a câteva sute de persoane şi la închiderea mai multor drumuri.

În Elveţia, patru persoane au murit, iar o alta este dată dispărută după o alunecare de teren provocată de ploile torenţiale din sud-estul ţării, după cum a anunţat duminică poliţia din cantonul Ticino.

Un bărbat a fost găsit mort în zona unui hotel din Saas-Grund, în cantonul Valais (sud-vest). Acesta a fost „probabil luat prin surprindere de creşterea rapidă a apelor”, a declarat poliţia cantonală. Imaginile publicate de site-ul de ştiri 20minuten arată o porţiune din sat acoperită de un strat gros de noroi şi pietre.

Un alt bărbat a fost dat dispărut în Valais, a declarat poliţia.

În Zermatt, râul Vispa a ieşit din nou din matcă, conform imaginilor postate pe reţeaua socială X, în cursul nopţii. În imagini, ape noroioase pot fi văzute curgând pe străzile celebrei staţiuni montane de la poalele Matterhornului. Precipitaţiile abundente au provocat deja inundaţii în aceleaşi regiuni la 21 iunie.

Armata a trimis mai multe elicoptere Super Puma în Ticino şi în Valais.

Mai multe zone din apropiere de valea Maggia nu mai sunt accesibile, iar alimentarea cu energie a fost întreruptă. De asemenea, o parte a cantonului a rămas fără acces la apă potabilă, potrivit sistemului federal de alertă Swissalert.

O mare parte a Elveţiei a fost afectată, începând de sâmbătă după-amiază, de furtuni violente însoţite de precipitaţii deosebit de abundente.

Intemperiile de săptămâna trecută s-au soldat cu moartea unei persoane şi cu dispariţia altor două.

Cod de vijelii în mai multe departamente franceze

În nord-estul Franței, trei persoane vârstnice au murit după ce un copac s-a prăbuşit pe maşina în care se aflau. Bătrânii au fost surprinși pe sosea de o rafală de vânt extrem de puternică.

Ploaia, oaspete nedorit la meciul Germania – Danemarca

La Dortmund, a fost o rupere de nori care a dat peste cap meciul de aseară, Germania-Danemarca. Partida a fost întreruptă.

Nord-estul Italiei: Inundații și alunecări de teren

Centrul și sudul Italiei se confruntă cu temperaturi caniculare, în timp ce în nord-est plouă neîncetat și au loc furtuni violente. Un mic orășel din provincia Aosta e complet izolat de ape.

Distribuie știrea