• Thu. Oct 21st, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Festivalul „Învârtita Dorului” de la Vaideeni și Târgul Cocoşului de Horezu nu se mai țin anul acesta

May 31, 2021

Înainte de pandemie, centrul localităţii Vaideeni se transformă, în ultimul weekend din luna iunie, într-un adevărat furnicar datorită miilor de participanţi la festivalul „Învârtita Dorului”.

Ansambluri folclorice din toată ţara, localnici, turişti şi reprezentanţi au autorităţilor locale se prindeau în horă în faţa primăriei. Cu toţii porneau apoi spre scena amplasată pe islazul din localitate, pentru a-i asculta pe membrii ansamblurilor înscrise în concurs.

Condiţiile epidemiologice nu mai permit însă organizarea evenimentului, aşa că iubitorii de folclor pot rememora momentele frumoase pe pagina de Facebook a festivalului, unde sunt încurajaţi să posteze şi filmuleţe. Pentru a marca totuşi momentul, autorităţile locale vor organiza o şezătoare, într-un cadru restrâns însă.

Este al doilea an consecutiv când nu se organizează nici tradiţionalul târg de ceramică populară „Cocoşul de Hurez”. Autorităţile locale anunţă însă că evenimentul se va ţine online, pe toată perioada lunii iunie. Ceramiştii îşi vor putea expune creaţiile pe pagina evenimentului, astfel încât toţi cei interesați să le poată admira.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *