Pereţii banali din cartierele băcăuane spun tot mai multe poveşti de la an la an. Creatori pasionaţi de artă stradală îi transformă în opere de artă în cadrul unui festival organizat de 7 ani încoace. Acum, organizatorii au propus ca lucrările să aibă teme civice, astfel încât trecătorii să devină mai conştienţi de rolul pe care îl au ca cetăţeni în ţara în care trăiesc.
Alexa Lincu este artist plastic și participă a doua oară la festivalul de artă stradală de la Bacău. Se bucură că, în acest fel, transmite mesaje sociale, care pot ajunge la oameni.
ALEXA LINCU – artist plastic: Am vrut să vorbesc despre „împreună”, despre ceea ce înseamnă împreună. cum împreună înseamnă solidaritate, înseamnă comunitate, înseamnă iubire, înseamnă posibilitatea de a construi ceva, de a crește, de a ne dezvolta, de a învăța.
Anul acesta, organizatorii i-au mobilizat pe artiști să creeze lucrări pe 7 pereți de bloc și să folosească astfel arta ca vehicul pentru schimbare și progres.
LUCIAN POPA – organizator: Provocăm publicul la un dialog civic, un dialog prin care ne dorim ca oamenii să înteleagă rolul lor într-o comunitate, într-un oraș, într-o țară.
KERO ZEN – artist plastic: Consider că avem o problemă de câtiva ani, în sensul că tot timpul alegem răul cel mai puțin rău. Aș dori să inspir oamenii să iasă la vot. Mesajul este legat de a ne coborî mintea în inima sau a ne ridica inima sus, să zic așa.
Mesajele artistice necesită uneori timp pentru a fi descifrate. Dar formele și culorile plăcute își fac imediat efectul.
Intenția organizatorilor este ca, în câțiva ani, orașul să devină o imensă sală de expoziție cu ajutorul acestui festival.