• Thu. Aug 5th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Flacăra Olimpică a ajuns la Tokyo. Vor fi primele jocuri fără spectatori. Un japonez a dat 30 de mii de euro pe bilete

Jul 9, 2021

Acesta a fost momentul în care flacăra olimpică a fost predată guvernatoarei regiunii Tokyo.

Evenimentul de pe stadionul olimpic a fost însă aproape lipsit de ceremonie. 5 trompetisti și un grup restrâns de oficiali au fost singurii participanți.

Lipsa spectatorilor a fost decisă aseară, când s-a anunțat că nici la competițiile sportive nu vor fi suporteri în tribune.

Tokyo intră de luni și până pe 22 august în a patra stare de urgență de la debutul pandemiei.

Anunțul că aceste jocuri vor fi primele din istorie fără public a fost transmis cu emoție și de oficiali.

Hidenori Suzuki, director de ticketing JO 2020: Pentru cei care îşi doreau să asiste la Jocurile Olimpice Tokio 2020, îmi pare extrem de rău că nu le putem onora aşteptările.

Doar competițiile care vor avea loc în afara regiunii Tokyo vor putea fi urmărite pe viu de un număr redus de spectatori. Vorbim însă de câteva meciuri de fotbal și baseball și o parte din concursurile de ciclism.

Decizia autorităților a provocat multă indignare.

Kazunori Takishima, cumpărător de bilete la JO 2020: Sunt furios că nu pot să merg pe stadion la competiţii, dar marea mea frustrare este cu oficialii care au făcut acest anunţ în ultimul minut. Am cheltuit 4 milioane de yeni pe bilete.

Adică puțin peste 30 de mii de euro. Și chiar dacă își va primi banii înapoi, regretul său este că nu va putea să intre în Cartea Recordurilor ca cel care a văzut cele mai multe concursuri olimpice pe viu. Plănuia să asiste la 28 de competiții și ar fi ajuns la un total de 134. Acum însă va mai trebui să mai aștepte cel puțin 3 ani.

Există însă și cei care regretă că Jocurile au loc. Potrivit unui sondaj realizat de un ziar local, aproape 2 treimi dintre japonezi consideră că Olimpiada trebuia anulată și anul acesta din cauza crizei sanitare.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *