• Thu. Dec 2nd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Florin Cîţu, întrebat dacă sunt probleme cu plata pensiilor şi salariilor: Am plătit la timp toate facturile

Nov 15, 2021

Premierul interimar, Florin Cîţu, a declarat, luni, că nu există probleme cu plata pensiilor şi salariilor, menţionând că au fost plătite la timp toate facturile, iar pensiile şi alocaţiile au fost mărite “într-o perioadă de criză majoră la nivel global”.

15 Noiembrie 2021, 14:00 (actualizat 15 Noiembrie 2021, 14:05) |

Premierul Florin Cîțu

Întrebat dacă sunt bani pentru plata pensiilor şi salariilor, având în vedere că la pensii ar exista un deficit de trei miliarde de lei, Cîţu a răspuns că, atunci când PNL a preluat guvernarea, a fost nevoie să crească deficitul bugetar a putea fi plătite facturi restante de 7-8 luni.

“Nu ştiu de unde aveţi aceste date. Noi, când am preluat guvernarea, vă aduc aminte că a trebuit să creştem deficitul bugetar pentru a plăti facturi restante de 7-8 luni de zile. Nu este cazul în acest moment, am plătit la timp toate facturile, toate salariile, deşi am crescut şi pensii şi alocaţii într-o perioadă de criză majoră la nivel global. Nu am mai văzut o altă ţară care să facă acest lucru. Am plătit facturi pentru sectorul privat, nu există aproape nicio factură restantă. La TVA, rambursarea TVA – este pentru prima oară când sunt plătite la timp şi nu există niciun fel de probleme”, a afirmat Cîţu, la Parlament.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *