• Mon. Oct 18th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Florin Cîţu: Prin sesizarea făcută la CCR, preşedintele Senatului vrea să scoată USR PLUS de la guvernare

Sep 15, 2021

Florin Cîțu / FOTO: Autor: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

“Eu cred că doamna preşedinte al Senatului vrea să scoată USR de la guvernare, pentru că asta înţeleg, de fapt. Şi înţeleg că doamna spune că trebuie să vin cu noi miniştri. Dacă se schimbă configuraţia Guvernului, nu pot să fie miniştri de la USR PLUS. Deci, (…) ne spune să scot USR de la guvernare. Este un demers hilar, cel puţin, dar succes!”, a declarat Florin Cîţu la Palatul Victoria.

Preşedintele Senatului a sesizat, miercuri, Curtea Constituţională asupra unui conflict juridic de natură constituţională dintre Guvern şi prim-ministru, pe de o parte, şi Parlament, pe de altă parte.

“Solicit instanţei de contencios constituţional să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi prim-ministru, pe de o parte, şi Parlamentul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale referitoare la obligativitatea obţinerii acordului Parlamentului în cazul remanierii guvernamentale, efectuate după schimbarea compoziţiei politice a Guvernului. De asemenea, cer obligarea prim-ministrului la a formula propuneri de miniştri şi a le înainta Parlamentului în vederea pronunţării asupra noii compoziţii politice a Guvernului”, a arătat Dragu într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *