Florinela Georgescu, director ANM: Astăzi și mâine, valul de căldură persistă, mai ales în sud-estul țării. Miercuri, în vest va intra un front de aer rece. Instabilitate atmosferică, inclusiv pe litoral

04 Iulie 2022, 16:08 (actualizat 04 Iulie 2022, 16:57) Știrile TVR |

Temperaturi foarte ridicate vor mai fi mâine, pe partea de vest a țării, apoi valul de căldură și temperaturile cele mai ridicate se vor restrânge miercuri pe partea de sud-est a țării, a declarat Florinela Georgescu, director ANM, pentru TVR Info. Instabilitatea atmosferică se va menține în fiecare dintre zilele următoare. Miercuri, în jumătatea de vest va intra un front atmosferic rece, va aduce o scădere foarte importantă a valorilor maxime ale temperaturilor până la 28-30 de grade Celsius. Instabilitate înseamnă ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, grindină.

Citește și Căldură extremă și instabilitate atmosferică. Sunt în vigoare Coduri de caniculă și disconfort termic, dar și de vijelii

E puțin probabil ca ploile pe care le așteptăm în următoarele zile să compenseze deficitul de umezeală din sol, râuri și lacuri. Situația secetei este puțin probabil să se remedieze în toate zonele țării pentru că perioada aceasta cu deficit de apă este foarte îndelungată.

Pe litoral așteptăm o vreme schimbătoare, temperaturile vor pierde câteva grade, comparativ cu weekendul trecut. Maximele weekendului viitor vor fi probabil de 24- 27 de grade Celsius. Este posibil ca instabilitatea atmosferică să nu lipsească.

Nu putem exclude posibilitatea manifestării unor evenimente foarte severe.

La București vor fi mâine 35-36 de grade, poate chiar 27 de grade. Miercuri în continuare va fi val de căldură. Va crește și gradul de instabilitate atmosferică. Mâine și poimâine este destul de probabil să plouă și în Capitală.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source