Fluxul de refugiați, în creștere la vama Siret. Comisarul european pentru afaceri interne: Comisia Europeană pregătește o platformă de solidaritate pentru ajutorul cetățenilor ucraineni

La Vama Siret din județul Suceava, fluxul de refugiați e departe de a se opri. Sunt așteptați tot mai mulți oameni care încearcă să scape de ororile războiului, mai ales că la frontieră, pe partea ucrainiană, coada depășește 10 km. Cei care intră în România sunt găzduiți în tabăra mobilă de asistență umanitară.

28 Februarie 2022, 11:41 (actualizat 28 Februarie 2022, 12:00) |

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson însoțiță de ministrul de Interne Lucian Bode a vizitat Punctul de Trecere a Frontierei, dar şi tabăra mobilă de refugiaţi amenajată pe stadionul din localitate.

Aceasta s-a arătat impresionată de ajutorul dat de români refugiaților.

Comisarul  Ylva Johansson a făcut declarații la Vama Siret: Cetățenii și autoritățile fac  multe pentru refugiați. Sunt impresionată de ceea ce s-a întâmplat până acum şi văd că există o nevoie de finanțare din partea Comisiei Europene. Colaborarea cu partenerii europeni e strânsă. Salutăm sancțiunile dure si necesare.

Comisarul european responsabil pentru afaceri interne a multumit românilor pentru ajutorul acordat refugiaților din Ucraina.

Oficialul european a anunțat faptul că și Comisia Europeană, pregătește o platformă  puternică de solidaritate pentru ajutorul ucrainenilor și al țărilor care ajuta ucrainieinii.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că România este pregătită pentru orice scenariu şi deplin implicată “în furnizarea unui răspuns coordonat şi articulat” la situaţia creată după invazia rusă din Ucraina.

El a precizat luni, cu prilejul unei vizite în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, că “România rămâne ferm angajată în efortul comun de a proteja pacea şi securitatea în regiune şi de a acorda sprijin umanitar naţiunii ucrainene”.

“Colaborarea noastră cu partenerii europeni este extrem de strânsă, iar în aceste momente este nevoie mai mult ca oricând să ne coordonăm acţiunile noastre. Doresc să îi mulţumesc doamnei comisar (Ylva Johansson – n.r.) pentru acest gest de solidaritate faţă de noastră. România apreciază măsurile adoptate de Comisia Europeană în contextul situaţiei din Ucraina şi implicarea în relaţia cu statele membre. De asemenea, salutăm sancţiunile dure şi necesare impuse la nivelul Comisiei Europene Federaţiei Ruse. Traversăm în aceste zile o situaţie pe care nu credeam că o vom trăi. România rămâne ferm angajată în efortul comun de a proteja pacea şi securitatea în regiune şi de a acorda sprijin umanitar naţiunii ucrainene. Suntem pregătiţi pentru orice scenariu şi deplin implicaţi în furnizarea unui răspuns coordonat şi articulat la această situaţie”, a declarat Bode.

Totodată, ministrul de Interne a subliniat că România a fost printre primele state care au răspuns la solicitările partenerilor din Ucraina, subliniind că pentru ţara noastră “componenta umanitară este una deosebit de importantă”.

“Din acest motiv, România a fost printre primele state care au răspuns la solicitările partenerilor din Ucraina, inclusiv prin intermediul Mecanismului pentru protecţie civilă al Uniunii. Aşa cum ştiţi, primul transport de medicamente a fost livrat pe data de 25 februarie”, a spus Bode.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source