Focar de COVID la Buzău, într-un centru de primire a minorilor în regim de urgenţă. Angajații depistați pozitiv erau vaccinați. Opt copii sunt internați în spital. Ei nu au putut fi vaccinați pentru că situația lor juridică este neclară

Focar de COVID la Buzău, într-un centru de primire a minorilor în regim de urgenţă. Opt copii au fost internaţi, iar 5 dintre adulţii supraveghetori sunt în izolare la domiciliu. Este primul focar dinr-un centru social în acest nou val al pandemiei de coronavirus.

29 August 2021, 14:31 (actualizat 29 August 2021, 20:00) |

Alerta în centru s-a dat vineri, când testul unei educatoare a ieșit pozitiv.

Antonia Ioniță, corespondent TVR:A doua zi, 8 copii dintr-o grupă de 13, dar și alți doi educatori au prezentat simptomatologie ușoară a infectării cu SARS-CoV-2. Și acestora li s-au recoltat teste rapide, care au ieșit pozitive“.

În ultima săptămână, copiii din centru au participat la un eveniment organizat de Biblioteca județeană. Pe de altă parte, în centru au fost vizitați de părinți.

Epidemiologii DSP cred că, în pofida tuturor restricțiilor și a măsurilor de igienă, este posibil ca virusul să fi fost adus din exterior.

Personalul din centru a fost vaccinat încă din primăvară, în proporție de peste 60%. Cât privește vaccinarea copiilor…

Carmen Scântei, epidemiolog șef DSP Buzău:Nu ne putem permite să facem acest lucru, întrucât de aceasta dată ei se află într-o anchetă juridică și părinții nu mai au niciun drept asupra lor, dar încă nici nu este o persoană, din punct de vedere juridic, îndreptățită să-și asume această responsabilitate”.

Toți cei 5 angajați depistați pozitiv erau vaccinați. Ei sunt la domiciliu, în monitorizarea medicilor de familie.

Copiii şi personalul au simptomatologie uşoară. Copiii au fost internaţi la spitalul din Râmnicu Sărat.

DSP a impus restricționarea vizitelor părinților pentru următoarele două săptămâni, iar în centru a fost făcută o dezinfecție minuțioasă.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.