• Tue. Dec 7th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

FOTBAL | Românul Valeriu Tiţa, noul selecţioner al naţionalei Siriei

Nov 19, 2021

Antrenorul român Valeriu Tiţa (55 ani) a fost numit, joi, în funcţia de selecţioner al naţionalei de fotbal a Siriei, care este angajată în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal.

19 Noiembrie 2021, 10:06 (actualizat 19 Noiembrie 2021, 10:14) |

Stadion / FOTO: shutterstock.com

Comitetul temporar al Federaţiei Siriene de Fotbal a anunţat numirea lui Tiţa ca director tehnic al echipei naţionale, în locul lui Nizar Mahrous, demis pe 16 noiembrie, relatează presa din Orientul Mijlociu.

Comitetul a precizat că Tiţa va sosi marţi în capitala Damasc pentru a-şi preluat atribuţiile, staff-ul său tehnic urmând să fie alcătuit ulterior.

Tiţa a mai pregătit naţionala Siriei anterior, câştigând Cupa Asiei în 2010 şi a condus naţionala pentru scurt timp şi la Cupa Asiei din 2011 (din Qatar), echipa fiind eliminată după faza grupelor, cu o victorie (în faţa Arabiei Saudite) şi două eşecuri (cu Japonia şi Iordania).

Comitetul interimar al Federaţiei siriene l-a demis marţi pe Mahrous şi staff-ul său tehnic, după înfrângerea cu 0-3 în faţa echipei Iranului, suferită în Oman, în etapa a şasea a preliminariilor.

Nizar Mahrous (58 ani) preluase echipa în luna iulie, când l-a înlocuit pe tunisianul Nabil Maaloul.

Cu două puncte din şase meciuri în Grupa A, Siria ocupă ultimul loc, dar teoretic poate prinde locul al treilea şi să acceadă la un baraj. Locul trei este ocupat acum de Emiratele Arabe Unite, cu şase puncte, în timp ce primele locuri sunt ocupate de Iran (16 puncte) şi Coreea de Sud (14).

Tiţa, fost jucător la Drobeta-Turnu Severin, Corvinul Hunedoara, Olympique Casablanca, Raja Casablanca şi Maghreb de Fes, a antrenat în cariera sa de mai multe ori în Siria, între care pe Al-Ittihad Alep şi Al-Shorta.

În afara lui Valeriu Tiţa, alţi trei români au pregătit naţionala Siriei, Cornel Drăguşin (1965-1966), Virgil Dridea (1992-1993) şi Mircea Rădulescu (1997-1998).

sursa agerpres

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *