• Sun. Oct 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Franța: Elevii se reîntorc în bănci

Sep 2, 2021

Peste 12 milioane de elevi se reîntorc la cursuri, cu ceva mai mult optimism față de anul trecut, chiar dacă și acest an școlar începe tot în pandemie. Elevii, profesorii dar și părinții au experiența anului trecut iar campania de vaccinare începe să-și arate efectele.

Protocoalele sanitare impun în continuare măsuri de protecție. Și în acest an masca rămâne obligatorie pentru elevii de peste 6 ani iar distanțarea trebuie menținută pentru evitarea contaminărilor.

Primul caz apărut într-o clasa primară duce automat la închiderea cursurilor pentru o săptămâna. Pentru clasele mai mari, doar elevii nevaccinați vor învața de acasă iar cei imunizați vor rămâne în bănci, dacă un elev se contaminează.

Sunt și voci critice din partea cadrelor didactice care cred că începerea școlii va aduce inevitabil și o creștere a cazurilor. Reprezentanții Ministerului Educației spun că situația poate fi ținută sub control și că vaccinarea și testarea periodică reprezintă soluțiile pentru evitarea închiderii școlilor.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *