• Thu. Sep 16th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Fraudă la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Mai mulţi elevi din cinci licee, suspectaţi că ar fi copiat cu ajutorul unor dispozitive electronice

Aug 18, 2021

Fraudă masivă la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Mai mulţi elevi din cinci licee, din judeţe diferite, sunt suspectaţi că ar fi copiat cu ajutorul unor dispozitive electronice. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, tinerii vor putea susţine din nou examenul peste două sesiuni de acum înainte. În acest moment sunt analizate imaginile de pe camerele de supraveghere din sălile de examen. Şi profesorii ar putea fi sancţionaţi.

18 August 2021, 14:30 (actualizat 18 August 2021, 14:31) |

“Este vorba despre Liceul Tehnologic “Panait Istrati” din Brăila, de Liceul Tehnologic “Rucăreanu” din Braşov, de Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu şi de Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” din Craiova. Este vorba despre o fraudă în mod clar, care va fi sancţionată la cel mai aspru nivel. Cu siguranţă, elevii care nu au înţeles că nu au acces cu mijloace de comunicare în sala de examen vor fi eliminaţi din examen şi două sesiuni nu vor mai avea dreptul să participe la acest examen. Am popularizat cât am putut de mult importanţa respectării regulilor de etică pentru a asigura relevanţa examenului de Bacalaureat. Cei care nu au înţeles vor plăti. Se fac verificări atât cât se pot face verificări într-o şcoală, într-o şcoală în care nu există terminale de verificare, spre exemplu, cum există în aeroport. Profesorii au competenţe limitate pentru a face aceste verificări, în condiţiile în care tehnologia a evoluat foarte mult şi dimensiunile acestor dispozitive electronice sunt extrem de mici, sunt foarte greu de sesizat. Am spus: candidaţii vor fi eliminaţi cu siguranţă, ei sunt deja identificaţi şi vor fi eliminaţi din examen iar personalul de supraveghere vom vedea în ce măsură ar fi putut să prevină apariţia acestor situaţii, dacă ar fi putut să prevină şi nu au făcut-o, atunci cu siguranţă şi aceştia vor fi sancţionaţi”, a eclarat Sorin Cîmpeanu.

El a spus că este vorba despre “cinci săli de clasă” în care “s-a fraudat”. Ministrul a precizat că în momentul de faţă se derulează acţiuni la nivelul fiecărui centru de examen pentru a vedea concret câţi elevi au fraudat examenul.

“Este şi a fost întotdeauna o problemă această intenţie de fraudă. Personalul face tot posibilul pentru a preveni aceste situaţii de fraudă. Noi trebuie să sancţionăm aspru aceste intenţii de fraudă”, a adăugat Cîmpeanu.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *