Frig în școlile din Timișoara: sunt 15 grade în sălile de clasă

Pentru a doua săptămână la rând, la Timişoara, este frig în spitale şi în şcoli, dar şi în alte instituţii de stat, racordate la sistemul centralizat. Dacă săptămâna trecută, am prezentat situaţia bolnavilor de cancer de la Spitalul Municipal, care stăteau în saloane la 10 grade, astăzi o echipă TVR a mers la o şcoală, unde copiii învaţă la 15 grade. Societatea de Termoficare a redus temperatura la care livrează agentul termic la 40 de grade, cu 20 de grade sub nivelul recomandat.

25 Ianuarie 2022, 11:55 (actualizat 25 Ianuarie 2022, 12:55) |

La Liceul Pedagogic și liceul ”Jean Louis Calderon” din Timișoara, în clădirea în care învață ciclul primar, temperatura din clase nu ajunge la 15 grade Celsius, iar pe holuri, temperatura este de 13 grade Celsius.

Copiii stau la ore îmbrăcați cu haine groase, reușesc cu greu să scrie și se plâng că le îngheață degetele. Cadrele didactice fac mișcare împreună cu elevii ca să se mai încălzeazscă în acest fel și le aduc ceaiuri calde dacă este nevoie.

Conducerea liceului ”Jean Louis Calderon” nu ia în calcul deocamdată trecerea cursurilor în sistem online. La Liceul Pedagogic, va fi pusă în discuție în cursul zilei trecerea la învățământul online.

În Timișoara, sunt două școli ale căror consilii de administrație au decis să recurgă la predarea online din cauza temperaturii extrem de scăzute: Liceul ” Henri Coandă” și Liceul de Artă.

Inspectoratul Școlar se așteaptă să primească mai multe solicitări asemănătoare din partea unităților de învâțământ din oraș.

Deși problema este generată de reducerea temperaturii agentului termic de către Colterm, reprezentanții Primăriei spun că este și vina conducerilor școlilor, care nu au făcut renovări și reparații ale clădirilor vechi.

Problema se regăsește și în grădinițele care nu au centrale și în toate instituțiile racordate la Colterm precum DSP Timișoara.

Noaptea trecută, s-au înregistrat minus 12 grade Celsius la Timișoara.

Source