Frigul trimite școlile în online, înaintea Covid-ului. În București și Timișoara câteva instituții de învățământ s-au închis, după ce elevii au înghețat la ore

Lipsa căldurii închide tot mai multe școli. Inspectoratul Şcolar al Municipiului București a decis ca în două unităţi de învăţământ din Capitală să se facă ore online, din cauza frigului pe care trebuie să îl suporte copiii şi profesorii. La ȘcoalA 117 din Capitală, unii părinţi nu îi lasă pe cei mici să stea la ore doar în uniformă, de teamă să nu răcească. Asta în timp ce la Timișoara există riscul ca majoritatea școlilor să renunțe la orele cu prezență fizică, din cauza temperaturilor scăzute din clase.

28 Ianuarie 2022, 17:32 (actualizat 28 Ianuarie 2022, 18:22) |

De câteva zile, părinții copiilor care învață la Școala 117 din București spun că cei mici se plâng tot mai des de frigul din clase.

„În trening am îmbrăcat-o zilele astea. (E frig în clasă?) Da, auziți că este frig. Păi nu este normal, cum să fie normal, îi ducem la școală și îi luăm răciți acum și cu virozele astea, dar asta e situația, așa avem și în casă, tot răcoare”.

„Copilul meu merge îmbrăcat la școală tot în cămășuță, bluziță albă de școală, care e obligatorie, plus hanoracul, un hanorac, altfel nu pot sta în clasă. (E normal, doamnă, să meargă așa la școală?) Nu, trebuie să fie măcar 22 de grade în clasă, dar încerc să o îmbrac mai gros”.

„Nu știu în clasă cum e, din ce a spus a mică, e friguț. (Cum o îmbrăcați ca să vă asigurați că nu răcește?) Mai gros, cu helancă, cu pulover”.

Profesorii și copiii îngheață și în alte unități școlare din București. O grădiniță și o școală gimnazială au cerut deja Inspectoratului Școlar trecerea în online.

EUGEN ILEA, președintele Federației Asociațiilor de Părinți din București: A fost aprobată trecerea unor unități școlare în online pe acest criteriu, având în vedere că în unitățile respective școlare nu există căldură și nu se pot desfășura orele în condiții normale.

LARISA GOJNETE, purtător de cuvânt al ISMB: Pentru săptămâna care se încheie, am avut o solicitare de la o grădiniţă de desfăşurare a activităţii online, pentru că au existat acolo nişte probleme la centrala proprie. Pentru săptămâna viitoare, avem o solicitare de la aceeaşi grădiniţă. Mai avem o solicitare a unei şcoli gimnaziale. Şi mai avem o solicitare a unui club de copii care va desfăşura parţial activitatea online.

Reprezentanţii companiei care ar trebui să asigure căldura în Bucureşti arată cu degetul spre avariile cu care se confruntă zilnic.

Claudiu Crețu, director general Termoelectrica: “Au fost perioade în care am funcţionat mai bine decât anul trecut. (Dar şcolile se închid din cauza frigului, deşi spuneţi că funcţionaţi bine!) Înţeleg că sunt anumite zone în care sunt anumite avarii”.

Frig în școli și grădinițe este și la Timișoara. În acest moment, peste 20 de unități de învățământ au trecut la cursuri online. Iar situația s-ar putea înrăutăți.

Cosmin Hogea, inspector general adjunct ISJT: „Azi dimineață aveam suspendate 22 de unități din Timișoara, ceea ce reprezintă 20 la sută din elevii care învață în Timișoara”.

Singurele ferite de această problemă sunt școlile și grădinițele care au încălzire proprie. Numărul lor este însă foarte mic.

Source

Distribuie știrea