Fugari din calea războiului. Exodul ucrainenilor prin vămile românești

Refugiaţii din Ucraina au continuat să intre în România, şi în cursul acestei nopţi, la vămile de la frontiera cu Ucraina. Fie că doar tranzitează România sau rămân câteva zile până îşi clarifică situaţia, toţi ucrainenii care ajung la noi au parte de sprijin. Corespondenții TVR sunt în aceste locuri și transmit, în Ediții Speciale.

27 Februarie 2022, 09:30 (actualizat 27 Februarie 2022, 10:26) |

La Vama Sighetu Marmaţiei, refugiații sunt întâmpinaţi de numeroşi voluntari şi de reprezentanţi a peste 25 de ONG-uri care le oferă pachete cu alimente. De altfel, pachetele ajung şi în Ucraina, la cei care au rămas încă în ţara răvăşită de război, transmite Mădălina Vlăsceanu.

Localnicii le oferă găzduire gratuită, iar utoritățile locale au pregătit peste 5 mii de locuri de cazare.

Ieri, prin Sighet au trecut 8500 de cetățeni ucraineni. Peste noapte, fluxul a fost mai redus, dar în zori au ajuns din ce în ce mai mulți refugiați. Sunt, în mare parte, femei și copii, puțini bărbați trecuți de 60 de ani. Oamenii sunt speriați, și sunt foarte puțini cei care stau de vorbă cu jurnaliștii.

Și Vama Siret continuă să vină refugiaţi din Ucraina. Sunt femei şi copii, fiecare cu poveşti tulburătoare, relatează Marga Andreescu.

Prin Vama Isaccea, cu bacul ajung mii de ucraineni. Alina Salanți se află pentru o nouă zi alături de ei.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source