• Thu. Sep 16th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Furtunile au produs pagube importante în localități din 24 de județe

Aug 6, 2021

Acoperișuri distruse, copaci și stâlpi doborâți, străzi inundate, circulație feroviară blocată și localități rămase fără curent electric – sunt urmările furtunilor care au măturat aproape toată țara noaptea trecută. Vijelia a făcut pagube serioase în 24 de județe. Echipele de intervenție au lucrat ore în șir pentru înlăturarea efectelor.

06 August 2021, 12:47 |

În Târgoviște, furtuna a distrus acoperișuri și a doborât copaci. Rafalele au fost atât de puternice încât au luat cu totul acoperișul unui bloc care a căzut peste două autoturisme. De altfel, mai multe localități din Dâmbovița s-au aflat aseară sub cod roșu de vreme rea.

Proprietarii mașinilor acuză firma care a lucrat la acoperiș că a făcut treaba de mântuială.

Probleme au fost și la Reșița, din cauza vremii extreme. Acoperișul unui bloc de 4 etaje a fost distrus complet de vântul năprasnic. Pompierii au lucrat mai bine de 6 ore pentru îndepărtarea pericolului.

Locatarii spun că acoperişul a fost ridicat în urmă cu doar 4 ani.

În județul Iași, circulația feroviară a fost dată peste cap, după ce vântul puternic a rupt mai mulți arbori care s-au prăbușit peste calea ferată. A fost nevoie de intervenția echipelor CFR care au folosit 5 drezine pentru degajarea liniilor. Trei trenuri au avut întârzieri de sute de minute.

În municipiul Tecuci, din județul Galați, a plouat abundent toată noaptea iar multe străzi au fost inundate. Unele erau deja în lucru iar șoferii neatenți au rămas cu mașinile blocate în gropile pline de apă. Pompierii au intervenit cu motopompe pentru a scoate apa din curți și de pe străzi.

În județul Gorj, a fost aseară cod roșu de vijelii. La Târgu Jiu, o furtună de nici zece minute a luat tabla de pe blocuri și a distrus câteva autoturisme. De asemenea, în localitățile Stănești și Alimpeşti, a căzut grindină. Localnicii au fost alertați printru mesaj Ro Alert să rămână la adăpost.

Nu scăpăm de instabilitatea atmosferică. Meteorologii au emis noi avertizări cod portocaliu și galben de furtuni și vijelii valabile pentru județele din sud, sud-est și est. Se așteaptă averse torențiale, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *