Germania pregăteşte cea mai mare livrare de armament pentru Ucraina: vehicule de luptă Marder, tancuri Leopard 1 și Gepard, drone de recunoaştere, sisteme antiaeriene Irid-T

Germania a pregătit o nouă livrare de armament pentru Ucraina, cea mai mare de la începutul invaziei ruse, scrie sâmbătă publicaţia Der Spiegel, preluată de Reuters și citată de Agerpres.

13 Mai 2023, 11:24 (actualizat 13 Mai 2023, 15:51) Știrile TVR |

Tanc Leopard 1

Ajutorul militar în valoare de 2,7 miliarde de euro cuprinde 20 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder, 30 de tancuri Leopard 1, 15 tancuri antiaeriene Gepard, 200 de drone de recunoaştere, patru sisteme antiaeriene Irid-T şi muniţia aferentă, proiectile pentru artilerie şi peste 200 de vehicule blindate de luptă şi logistice, precizează articolul citat.

Informaţiile au fost confirmate ulterior de ministrul german al apărării, Boris Pistorius, şi de şeful statului-major ucrainean, Andri Ermak.

„Cu toţii dorim un sfârşit rapid al acestui război groaznic şi ilegal (…) Din nefericire, deocamdată nu se întrevede. De aceeea, Germania va furniza tot ajutorul posibil – atâta timp cât este nevoie”, a declarat Pistorius.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea