• Mon. Oct 18th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Google investește un miliard de euro în Germania în proiecte de infrastructură informatică, dar și în centrale eoliene și solare

Sep 1, 2021

În afara proiectelor de infrastructură informatică, Google va investi în centrale eoliene și solare. Obiectivul este utilizarea, până în 2030, doar a energiei curate.

Phillip Justus, vicepreşedinte Google Europa Centrală: “Investiţia din Germania este un mare pas în direcţia energiei curate, fără 80% din emisiile de carbon, zilnic. Nu este 100%, dar este o afacere mult mai bună decât mixul de energie din actuală rereţea de producţie.”

Google a mers în Germania în 2001 și are 2,500 de angajați acolo.

Joerg Steinbach, ministrul Economiei din landul Brandenburg: “Landurile germane vor beneficia datorită acestei sume de un miliard de euro pentru că infrastructura informatică activată azi va susţine partea de hardware. Suntem în discuţii cu Google pentru deschiderea de alte centre în Brandenburg.”

Și alte companii au planuri mari cu Germania. Tesla construiește acum prima fabrică din Europa la Gruenheide, în apropiere de Berlin.

Constructorul american vrea să scoată din uzină primele mașini în octombrie. Tesla a amânat deschiderea fabricii și a acuzat birocrația din Germania.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *