Grădiniţe verzi şi sustenabile. Reguli noi pentru construcţie, aprobate de ministrul Dezvoltării

Reguli noi pentru construcția grădinițelor

“La elaborarea acestor normative de construcţii am avut în vedere crearea unor spaţii sănătoase pentru copii, construcţia unor grădiniţe moderne şi prietenoase cu mediul înconjurător”, explică ministrul Dezvoltării.

Noul act normativ prevede alinierea cu standardele din ţara noastră şi cu cele europene, publicate de Asociaţia de Standardizare din România, dar şi armonizarea cu cerinţele specifice procesului educaţional din strategiile elaborate de către autorităţile publice de resort pentru reformarea sistemului educaţional.

“Anul trecut am început reactualizarea normativelor de proiectare, a ghidurilor şi a metodologiilor, majoritatea fiind elaborate în perioada 1996 – 1999, fără a mai fi actualizate de atunci. Primul normativ reactualizat a fost cel pentru proiectarea, execuţia şi exploatarea creşelor, urmat de normativul pentru construcţia şcolilor şi liceelor, precum şi de cel pentru spitale, iar astăzi se transmite, spre publicare, în Monitorul Oficial al României, Normativul pentru grădiniţe, care va intra în vigoare la 30 de zile de la publicare”, a detaliat Cseke Attila.

Actul normativ mai conţine prevederi pentru asigurarea sănătăţii copiilor, cum ar utilizarea sistemelor de ventilaţie.

Source