Grănicerii de pe Insula Șerpilor care au înfruntat o navă de război rusească ar putea să fie în viață. Poliția de frontieră ucraineană face verificări

Răspunsul grănicerilor ucraineni

Se credea că soldații ucraineni au murit după ce au refuzat să se predea. Legătura cu ei a fost pierdută din momentul atacului.

Dar poliția de frontieră ucraineană vine acum cu precizări într-un comunicat.

“Credem cu tărie că toți apărătorii ucraineni de pe Insula șerpilor ar putea fi în viață. După ce am primit informații despre locația lor posibilă, Serviciul de frontieră al Ucrainei împreună cu Forțele armate ale Ucrainei fac o anchetă pentru identificarea soldaților”.

Vineri, generalul rus Igor Konashenkov a declarat că 82 de soldați ucraineni “au depus armele și s-au predat unei unități a Forțelor armate ruse”.

Mass-media ruse au raportat că soldații ucraineni de pe insulă ar fi fost trimiși la Sevastopol, în Crimeea.

Înregistrarea convorbirii cu rușii care amenințau folosind un discurs militar de manual, căruia grănicerii i-au răspuns destul de simplu, a devenit un simbol al rezistenței ucrainene, invocat chiar și de Casa Albă.

A group of Ukrainian border guards were stationed on Snake Island, in the Black Sea south of Odessa, when a Russian warship ordered them to surrender under threat of attack.

Their response: “Russian warship, go fuck yourself.”

They held their ground. All 13 were killed. pic.twitter.com/GMRsXQRSX0

— Alejandro Alvarez (@aletweetsnews) February 25, 2022

Source