• Tue. Dec 7th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Grecia: Protest față de noile restricții, restaurante închise

Nov 17, 2021

Nervozitate la cote înalte la Atena, unde patroni de restaurante, baruri și cafenele au manifestat față de noile măsuri anti-Covid, dar și față de amenzile uriașe pentru încălcarea lor.

Se plâng că nevaccinatii nu mai ies la terase de teamă și cer reducerea TVA în contextul pagubelor pe care le înregistrează.

În urmă cu 10 zile, guvernul a introdus obligativitatea certificatului verde pentru accesul în instituții publice, bănci, magazine neesențiale și restaurante.

8000 de polițiști au fost dizlocati special pentru a urmări aplicarea regulilor, iar amenzile ajung până la 5000 de euro.

Sectorul nu poate continua să funcţioneze în condiţiile de acum fără ca executivul să vină cu măsuri de sprijin, a precizat Georgios Kavathas, preşedintele Asociaţiei restaurantelor din Attica.

Potrivit datelor oficiale, în primul semestru, aproape 70% din firmele care activează în acest sector au anunțat reducerea cifrei de afaceri cu 50%.

Noi am sprijinit micile afaceri şi ca atare Grecia a avut cea mai mare reducere a ratei șomajului din zona euro în pandemie. Dacă Guvernul nu ar fi făcut acest lucru, acum şomajul ar fi explodat, a declarat Antonis Georgiadis, ministrul grec al Dezvoltării.

Federația proprietarilor de restaurante spune că măsurile adoptate de Guvernul elen nu acoperă pagubele din pandemie și solicită o nouă abordare pentru acest domeniu.

Rata vaccinării în Grecia este de 63%.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *