Greenpeace protestează în Piața Victoriei faţă de eventuala retragere a dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană

Greenpeace protestează, miercuri, faţă de o eventuală retragere a dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană. Activiştii de mediu au dezvelit în Piaţa Victoriei o statuie care îl întruchipează pe premierul Florin Cîțu ”poleit în aur”.

07 Iulie 2021, 10:11 (actualizat 07 Iulie 2021, 10:13) |

Roşia Montana

”Pentru că ştim că “marilor lideri” le plac omagiile, am pregătit o surpriză pentru unul dintre cei care încearcă să ne vândă cianurarea drept dezvoltare. Miercuri, 7 iulie, de la ora 10, dezvelim o statuie în Piaţa Victoriei. Poleită cu aur de la Roşia Montană, statuia reprezintă figura unuia dintre iluştrii oameni politici care conduc România spre bunăstare economică, culturală şi de mediu. Cum pe 7 iulie întreg mapamondul sărbătoreşte şi Ziua Internaţională a Ciocolatei, toţi cei prezenţi la eveniment se vor delecta cu bănuţi de ciocolată înveliţi în aurul de patrimoniu de la Roşia Montană”, au mai transmis activiştii.

Un număr de 74 de organizaţii guvernamentale solicită prim-ministrului Florin Cîţu, ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, şi preşedintelui PNL, Ludovic Orban, care deţine şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să nu blocheze discutarea candidaturii Roşiei Montane la UNESCO din iulie 2021.

Potrivit iniţiatorilor, scrisoarea este iniţiată în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora ‘Guvernul ia în considerare, din nou, o posibilă amânare sau retragere’ a dosarului de nominalizare.

‘Vă solicităm să nu întreprindeţi niciun fel de act sau de procedură administrativă prin care să blocaţi discutarea candidaturii Roşiei Montane la UNESCO din iulie 2021. Vă solicităm să acordaţi un mandat ferm delegaţiei care va reprezenta Statul Român la reuniunea Comitetului, în sensul susţinerii fără echivoc a candidaturii Roşiei Montane pentru includere în Lista Patrimoniul Mondial UNESCO’, se arată în scrisoarea deschisă.

Source

Distribuie știrea