• Fri. Sep 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Grupul portavionului USS Ronald Reagan efectuează o misiune de rutină în Marea Chinei de Sud

Jun 15, 2021

USS Ronald Reagan / FOTO: US Navy

China denunţă frecvent misiunile militare americane în Marea Chinei de Sud, despre care afirmă că nu ajută la promovarea păcii şi stabilităţii, iar anunţul de marţi intervine după ce Beijingul a criticat grupul G7 pentru declaraţia acuzatoare la adresa sa.

“În timp ce se află în Marea Chinei de Sud, grupul de luptă efectuează operaţiuni de securitate maritimă, ce includ operaţiuni de zbor cu aeronave cu aripi fixe şi rotative, exerciţii de lovituri maritime şi antrenament tactic coordonat între unităţi de suprafaţă şi aeriene”, a transmis U.S. Navy.

“Operaţiunile portavionului în Marea Chinei de Sud sunt parte a prezenţei de rutină a U.S. Navy în Indo-Pacific”, se mai arată în comunicat.

Portavionul este însoţit de crucişătorul cu rachete ghidate USS Shiloh şi de distrugătorul cu rachete ghidate USS Halsey.

China şi-a întărit prezenţa militară în Marea Chinei de Sud în ultimii ani, inclusiv prin construirea de insule artificiale şi de baze aeriene.

Marea Chinei de Sud a devenit unul din multele subiecte de dispută în relaţia tensionată dintre China şi Statele Unite. Washingtonul respinge ceea ce numeşte a fi revendicări teritoriale ilegale ale Beijingului asupra acestei zone bogate în resurse.

Nave militare americane au traversat Marea Chinei Sud cu frecvenţă sporită în ultimii ani, într-o demonstraţie de forţă împotriva revendicărilor chineze.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *