Guvern: Platforma de sprijin pentru Ucraina, îmbunătăţită cu sprijinul Code for Romania

Cetățeni ucraineni refugiați în România

Noua platformă va include centralizatoarele “Un Acoperiş” pentru managementul şi validarea cererilor şi ofertelor de cazare şi “Sprijin de Urgenţă” pentru managementul şi alocarea celorlalte tipuri de resurse (hrană, produse de igienă, îmbrăcăminte etc.).

“Pentru coordonarea integrată a eforturilor derulate de instituţiile guvernamentale, societatea civilă şi mediul privat în ceea ce priveşte asigurarea asistenţei umanitare refugiaţilor din Ucraina, vineri, 4 martie, a avut loc, la Palatul Victoria, o întâlnire de lucru găzduită de Mădălina Turza, consilier de stat, cu reprezentanţii Code for Romania. La întâlnire au participat membri ai grupului de lucru constituit, în acest sens, la nivelul Cancelariei Prim-ministrului, reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ai organizaţiilor internaţionale – Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR), Organizaţia Mondială a Migraţiei, Crucea Roşie, Asociaţia ‘Zi de Bine’ şi Dumitriţa Solomon, secretar de stat în Cancelaria Prim-ministrului”, se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Guvernul apreciază eforturile derulate şi mulţumeşte societăţii civile pentru mobilizare şi implicare în acţiunile de sprijinire a cetăţenilor ucraineni.

Parteneriatul între instituţiile statului şi sectorul neguvernamental este esenţial pentru coordonarea acţiunilor de solidaritate cu Ucraina, mai arată sursa citată.

Source

Distribuie știrea