Guvernul israelian și Hamas încetează bombardamentele. Armistițiul vine după 11 zile de violențe

Israelul și Hamas vor înceta focul în Fâșia Gaza vineri, începând ora locală 2.00 dimineața (23:00 GMT), au anunțat un oficial al Hamas și presa israeliană. Este încercare fragilă de a pune capăt celor mai violente lupte din ultimele decenii, relatează agențiile internaționale de presă. Oficialul Hamas a declarat pentru Reuters că încetarea focului va fi „reciprocă și simultană”.

20 Mai 2021, 23:08 |

Bombardamente în Gaza

Ziarul Jerusalem Post afirmă că executivul israelian a decis în ședința de guvern de joi seara să înceteze imediat bombardamentele în Gaza. Dar, în cazul în care Hamas continuă să lanseze rachete asupra Israelului, forțele de apărare israeliene vor relua complet operațiunile în Gaza, iar acordul va fi suspendat.

Premierul israelian a acuzat Iranul că se află în spatele crizei din Orientul Mijlociu.

Hamas a lansat alte 100 de rachete asupra așezărilor din apropierea Fâșiei Gaza și a orașului Beersheba. Până acum au fost lansate 4000 de rachete asupra Israelului. Multe nu și-au atins țintele sau au fost doborâte de sistemul de apărare antiaeriană Iron Dome.

În cele 11 zile de criză au fost distruse sau avariate grav 450 de clădiri în Gaza, inclusiv șase spitale și nouă centre medicale. Peste 50.000 de oameni au fugit sau au încercat să fugă, deși Gaza este blocată de Israel și Egipt.

Source

Distribuie știrea